Teunisbloemolie 1300 mg

  • 1300 mg zuivere teunisbloemolie per softgel
  • 130 mg GLA
  • Zuiver, hexaanvrij en koud geperst
Op voorraad
SKU
P652
€ 42,50
90 Softgels
ArtikelnummerP652
EAN8717677126521
Z-indexnummer15057704
Glutenvrij GMO vrij Lactosevrij

Samenstelling per softgel:

Teunisbloemolie 1300 mg

(zuiver, hexaan vrij en koud geperst) (bevat 130 mg GLA en 960 mg linolzuur)

Hulpstoffen

rundergelatine softgel en smeermiddel (glycerine).

Vrij van

soja, tarwe, gluten, ei, melkproducten, pinda's, noten, vis, schaaldieren, smaakstoffen, kunstmatige kleurstoffen en conserveringsmiddelen.

Dosering

1 tot 4 softgels per dag tijdens de maaltijd.

Productomschrijving

Gammalinoleenzuur is een vrij zeldzaam vetzuur, dat van nature voorkomt in zaden van de teunisbloem, borage en zwarte bessen. In kleine hoeveelheden zit het onder andere ook in zonnebloem- en sesamolie. Het lichaam kan het zelf ook aanmaken uit linolzuur. Stoffen die helpen bij deze omzetting zijn vitamine B6, vitamine C, vitamine E, selenium, zink en magnesium. GLA is een omega-6 vetzuur dat in het lichaam met behulp van de vitaminen B3, B6 en C wordt omgezet in de prostaglandinen 1 en 3. Sommige mensen kunnen linolzuur onvoldoende omzetten in GLA en zijn daarom aangewezen op één van de twee belangrijkste bronnen van GLA: teunisbloemolie en borage-olie.

De meeste mensen consumeren onvoldoende hoeveelheden essentiële vetzuren in de dagelijkse voeding. Dit komt mede door de industrieel bewerkte voeding en de hoeveelheid verzadigde vetten en transvetten. Deze disbalans kan gevolgen hebben voor de gezondheid.

De hedendaagse voeding bevat meer dan voldoende vetten, maar niet de essentiële vetten die van belang zijn voor het lichaam. Het is daarom belangrijk de verhouding van de juiste vetzuren in balans te krijgen. Dit is tot op zekere hoogte mogelijk door aanpassingen te doen in het dieet.

Er zijn twee types essentiële vetzuren, omega-3 en omega-6. Deze zijn van belang om een goede gezondheid te behouden. Onder omega-3 vetzuren vallen onder andere alfalinoleenzuur (ALA), eicosapentaeenzuur (EPA) en decosahexaeenzuur (DHA). ALA komt voor in plantaardige producten en heeft een beperkte omzetting naar EPA en DHA. EPA komt enkel voor in vette vis en DHA komt voor in zowel vette vis als in algen.

Omega-6 vetzuren zijn onder andere linolzuur (LA) en gammalinoleenzuur (GLA). Beide zijn plantaardig. De hedendaagse voeding bevat teveel linolzuur (6% in plaats van de 1% die wordt aanbevolen). Dit zorgt voor een verhoogde omzetting naar arachidonzuur (AA) wat voor klachten kan zorgen. Het vetzuur gammalinoleenzuur kan de balans in de verhouding tussen de omega-6 vetzuren herstellen.